
Turkkilainen Ruusu Börek (Gül Böreği)
0 Kommentit
Gül böreği eli Ruusu börek saa sen nimen sen muodosta. Täytteenä käytetään jauhelihaa,
sen takia se vähän kuin turkkilainen jauhelihapiirakka resepti. Siis reseptissä ei oikeastaan käytetä ruusua.
Se on helppo tehdä ja ei vaadi paljon työtä. Ohjeet ovat kirjoitettu mahdollisimman selkeästi mutta jos on vielä kysyttävää,
käytä ota yhteyttä lomaketta.
Ruusu Börekin Ainekset
2 yufkalevyä (voi ostaa valmiina)
Täyte
- 2 ruokalusikkaa oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 300 g jauhelihaa
- 1 vihreä paprika
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 teelusikka suolaa
- Hyppysellinen mustapippuria
Kastike
- 200 ml maitoa
- 200 ml vettä
- 100 ml öljyä
- 1 ruokalusikka vehnäjauhoa
- 1 rkl etikkaa
Koristeena
- Kananmuna (Keltuainen)
- Seesaminsiemeniä tai Mustakuminansiemeniä
Turkkilainen Ruusu Börek Ohjeet
- Leikkaa sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi. (erikseen)
- Laita oliiviöljyä paistinpannulle.
- Lisää leikatut sipulipalat ja paista niitä kunnes ne pehmenevät.
- Lisää jauheliha.
- Lisää paprikapalat, suolaa ja mustapippuria.
- Paista ne miedolla lämmöllä.
- Täyte on valmis. Nyt aloitetaan kastikkeen valmistus
- Laita maitoa, vettä, öljyä, vehnäjauhoa ja etikkaa kulhoon.
- Sekoita vispilällä muutama minuutti.
- Levitä yufka-levy pöydälle ja leikkaa neljän osaan.
- Voitele kastikkeella yufkan koko pinta.
- Laita täytettä yufkapalan alareunaan pituudelta.
- Rullaa yufkapala alhaalta ylöspäin.
- Kiertää rullat ympyräksi. (Katso kuva)
- Laita valmiit börekit uunipellille ja voitele ne päältä keltuaisella.
- Viimeksi ripottele Seesaminsiemeniä tai Mustakuminansiemeniä.
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja paista ne kullanruskeiksi 30- 35 minuuttia.
Afiyet Olsun (Hyvää ruokailu halua Turkiksi)