
Turkkilaiset Nyytit (Turkkilainen Poğaça)
0 Kommentit
Ainekset Voi tai margariini - 125 g (huoneenlämpöistä) Jogurtti - 100 ml (noin 6 ruokalusikkaa) Öljy - 50 ml Kananmuna - 2 kpl, erottele toisesta kananmunasta keltuainen ja valkuainen eri astioihin. Leivinjauhe - 10 g (2 ja puoli jälkiruokalusikka) Vehnäjauho - 1 litra (noin 650 g) Suola - 1 jälkiruokalusikka Juusto - Voit käyttää erilaisia juustoja, parempia saat käyttämällä vähärasvaisia. Seesami ja Mustakuminansiemeniä![]()
Laita öljy, margariini, jogurtti,kananmuna suureen kulhoon ja sekoita niitä käsin kunnes margariini sulaa. Lisää suola ja vähitellen jauhoja , kunnes sinulla on kiinteä taikina. Tiedät että taikina on valmista, kun taikina ei enää tartu käteen.
Tee taikinasta mandariinin kokoisia palloja. Ota taikinapallo käteen ja paina sitä alas, kuten kuvassa näkyy. Sen tulisi olla n. puolen sentin paksuinen.
Laita noin 2 teelusikallista täytettä keskustaan. Tässä reseptissä käytetty juustoa mutta voit täyttää sen mullakin esim: oliivi, nakki...
Yhdistä reunat.
Voitele päältä keltuaisella.
Vedä haarukalla kevyesti kuvan mukainen "X" merkki.
Ripottele seesaminsiemeniä ja mustakuminansiemeniä päälle. Esilämmitä uuni 180 asteeseen,paista kullanruskeiksi. Bon Appetit! Vinkki: Pogaca säilyy hyvin pilaantumattomana joten se on hyvä retkiä ja piknikkiä varten.