Reilu Leipomo

Seuraa Meitä:
Ma - Su: 09:00 am - 05:00 pm

Reseptit

Kotisivu   Jälkiruoat    Sokeripala Resepti (Şekerpare)

Sokeripala Resepti (Şekerpare)

 

Şekerpare on pieni, kullankeltainen makupala ja nimi tarkoittaa sokeripala. Tällä reseptillä voit itsekin tehdä ne kotona.

Şekerparen Ainekset

4 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

150 g voita

2 teelusikkaa leivinjauhetta

Vajaa dl hienoa semolinaa

3 kananmunaa

Ripaus vaniljasokeria

Sokerisiirappi

6 dl sokeria

1 sitruuna

Koristeena

Pistaasipähkinöitä

Şekerpare Reseptin Ohjeet

  1. Siivilöi jauhot työtasolle. Tee keskelle iso kuoppa ja laita kuoppaan tomusokeri, 125 g voita viipaloituna ja leivinjauhe.
  2. Ripottele semolina jauhoreunokselle. Lisää keskelle munat ja vaniljasokeri. Vaivaa taikina tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta pallo ja anna sen vetäytyä 20 minuuttia.
  4. Pilkko pallo pienemmiksi paloiksi, pyöritä pötköiksi ja leikkaa niistä tasakokoisia paloja.
  5. Pyöritä kämmenten välissä luumun kokoisiksi palloiksi.
  6. Öljyä syvä paistovuoka ja nosta pikkuleivät vuokaan.
  7. Painele pikkuleipien keskelle pienet ympyrät pursottimen nokalla.
  8. Paista 180 asteessa 20 minuuttia.
  9. Nyt aloitetaan sokerisiirapin valmistus.
  10. Kuumenna puoli litra vettä, sokeri ja sitruunaviipaleet kiehuvaksi.
  11. Poista kattila levyltä, kun seos alkaa kiehua.
  12. Ota pikkuleivät uunista ja kaada siirappia puoliväliin vuokaa.
  13. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja anna şekerparen jäähtyä.
  14. Viimeksi koristele sekerparet pistaasipähkinöillä.

 

 

 

Lähetä kommentti