
Sokeripala Resepti (Şekerpare)
0 Kommentit
Şekerpare on pieni, kullankeltainen makupala ja nimi tarkoittaa sokeripala. Tällä reseptillä voit itsekin tehdä ne kotona.
Şekerparen Ainekset
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
150 g voita
2 teelusikkaa leivinjauhetta
Vajaa dl hienoa semolinaa
3 kananmunaa
Ripaus vaniljasokeria
Sokerisiirappi
6 dl sokeria
1 sitruuna
Koristeena
Pistaasipähkinöitä
Şekerpare Reseptin Ohjeet
- Siivilöi jauhot työtasolle. Tee keskelle iso kuoppa ja laita kuoppaan tomusokeri, 125 g voita viipaloituna ja leivinjauhe.
- Ripottele semolina jauhoreunokselle. Lisää keskelle munat ja vaniljasokeri. Vaivaa taikina tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta pallo ja anna sen vetäytyä 20 minuuttia.
- Pilkko pallo pienemmiksi paloiksi, pyöritä pötköiksi ja leikkaa niistä tasakokoisia paloja.
- Pyöritä kämmenten välissä luumun kokoisiksi palloiksi.
- Öljyä syvä paistovuoka ja nosta pikkuleivät vuokaan.
- Painele pikkuleipien keskelle pienet ympyrät pursottimen nokalla.
- Paista 180 asteessa 20 minuuttia.
- Nyt aloitetaan sokerisiirapin valmistus.
- Kuumenna puoli litra vettä, sokeri ja sitruunaviipaleet kiehuvaksi.
- Poista kattila levyltä, kun seos alkaa kiehua.
- Ota pikkuleivät uunista ja kaada siirappia puoliväliin vuokaa.
- Peitä vuoka alumiinifoliolla ja anna şekerparen jäähtyä.
- Viimeksi koristele sekerparet pistaasipähkinöillä.